Menu:

Lidt om bogen

Med ilden i ryggen - om de tyske flygtninge i Danmark efter 2. verdenskrig

Succesroman,

trykt i 16 oplag.

Har fået 3 priser. inklusivt Kulturministeriets Børnebogspris.

Fra bagsiden:"Der har været krig så længe Klaus kan huske. Han har læst om den i aviserne og hørt om den i radioen, nu vil han selv være med.  Han drømmer om at smadre fjendens tanks og blive en helt. 
Men en nat må de flygte. I hestetrukne vogne og på overfyldte skibe flygter de fra soldaterne østfra. På havet oplever Klaus det forfærdeligste et menneske kan opleve, og da han kommer i land, er han alene.  Klaus kommer til et land hvor husene er hele og kanonerne tavse: Danmark.  Men han bliver spærret inde bag pigtråd. Danskerne får bøder hvis de snakker med en flygtning, og prisen for et kys er fængsel ..."

 

Pressen skrev:"Romanen er en 'velfunderet, gennemført og bevægende skildring' af drengens flugt, skriver prisudvalget i sin begrundelse. Ja, ikke bare af hans flugt, men af hans tanker og følelser, skammen over ikke at have passet godt nok på den druknede lillesøster, længslen efter genforening med faren, der har været indkaldt til østfronten. Og hans velbegrundede harme over danskernes behandling af flygtningene i lejrene efter krigens afslutning. Endnu et bidrag til den sene eftertanke over dansk frisind og humanisme i krigsårene.Men foruden at være en spændende roman, levende og velkomponeret fortalt i et sprog, alle kan følge med til, er romanen altså også et stilfædigt forsvar for - flygtningesmugleri ... "Med ilden i ryggen" er en dygtig, klassisk fortællende roman i et nutidigt sporg - om menneskelig ulykke, der også er nutidig. Og som man skal være mere end almindelig bjergsomhedspatriot for at lade hånt om."